La Bodega Tapas Maastricht La Bodega Tapas Maastricht La Bodega Tapas Maastricht
 
 

De menukaart

De Spaanse keuken is altijd trouw gebleven aan zijn wortels: koken met wat de aarde voortbrengt. De gerechten kenmerken zich dan ook vaak in hun eenvoud. Toch is de Spaanse keuken uiterst divers. Alleen al door de verschillende klimatologische omstandigheden kan er geen uniformiteit in de kookkunst bestaan.

Maar de Spaanse keuken is niet alleen gevormd door de verscheidenheid van het landschap. Veel van de volkeren die Spanje in de loop der eeuwen hebben veroverd zoals de Romeinen, Joden, Arabieren, mensen die in de nieuwe wereld zijn geweest en de vele pelgrims naar Santiago de Compostela, hebben een spoor achtergelaten dat we met ons gehemelte nog steeds kunnen volgen.

Bij het samenstellen van onze menukaart hebben wij gepoogd de verscheidenheid van de Spaanse keuken in zowel natuur als cultuur tot uitdrukking te laten komen in diverse authentieke regionale tapas. Zo treft u bijvoorbeeld tapas van de Canarische Eilanden (Papas arrugadas con mojo picon) tot gerechten uit Cataluna (Crème Catalan). Maar ook Chuletas de Cordero uit de Pyreneeën van Aragon tot Calamaris a la Plancha uit de zee van Valencia.

In La Bodega wordt uitsluitend met verse producten gewerkt en onze tapas worden elke dag vers voor u bereid. Tevens importeren wij zelf een groot aantal hoge kwaliteitsproducten rechtstreeks uit Spanje.

Nieuwsgierig geworden? Klik dan hier voor onze menukaart.